mesaj Voua!


inspirat de asta, asta si asta (care cred ca e mai apropos de postul asta),

va DEDIC voua, MOLDOVENILOR:

Uitati de Romania!

Uitati de Uniunea Sovietica! Uitati de discutii nationaliste despre limba romana, adevaruri istorice, alegeri, comunisti, liberali, nepoti si ‘fratii nostri’. Inchideti ochii si pasiti neingrijorati peste prapastie. Cine cade, nu va fie teama, va tragem noi inapoi. Fiecare ‘generatie’ (cat de patetic este sa revenim iarasi la acesti termeni) are nevoie de a se debarasa de problemele vechii generatii. Pentru noi/voi – debarasarea inseamna sa poti zice ca mie mii totuna de ce limba TU sau TU crezi ca eu vorbesc – eu am ideile mele si mii pohui sa ti le descriu. Cand ultima data ati discutat despre chestii cu adevarat importante, reale, la moment? Cand ati vorbit cu ardoare despre paine sau maliga, despre jin de la bunelu sau prima bere cu tata? Cand ati putut analiza, vreodata, frumosul sau misticul la Eliade?

*dar nici asta nu e important pentru fiecare; pentru fiecare e important sa va tineti minte copilaria voastra, trairile voastre, mania, fericirea, lacrimile, dorinta de razbunare, invidia, gelozia, tristetea, etc. tineti minte prietenii de demult, uitatiti-i pe cei doar trecatori. amintiti-va de nakleici turbo (:)), di menti si banditi, di tetris la fishka sheia rablajita, di furat ciresi, tigari doina, etc.

dar cel mai pricipalu, moldoveni: Plecati nahui de-acasa! nu in romania, nu in ucraina, nu in europa, plecati in KZDM de kiribati! sh’acolo discutati cu localnicii cine si pe ce limba piere.

eii, da` cum s’ar zice, principalu: un wikend cat mai placut! nu flamanziti ca lupii, mai bine beti o piva!

This entry was posted in 1. Bookmark the permalink.

3 thoughts on “mesaj Voua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s