Actiune de Craciun: BIERPLATZ, 23 dec, 20.00-23.00


preluat de la alaiba, aka mos craciun:

M-am alăturat cu cea mai mare plăcere unei frumoase iniţiative a Doinei Bors , care, împreuna cu alţi moldoveni ce locuiesc în Austria, au decis să faca ceva frumos de Crăciun celor mai nenorociţi decât noi. Am acceptat cu mare onoare rolul de Moş Crăciun şi m-am şi alăturat organizării şi colectării de fonduri. Dacă cei din Austria, care încă nici nu sunt acasă de sărbători pot, am zis că şi aici se găsesc oameni care ar dona câte ceva bani cu această ocazie. Orice ajutor este binevenit, căci sărmanii au nevoie de multe – şi de hăinute, şi de cărti, şi de jucării… Părerea mea, totuşi, este că ajunge să le dăm copiilor orfani vechiturile de care nu avem noi nevoie. Merită şi ei un cadou – carte, jucărie, hăinuţă – care să miroase a nou… Deci banii sunt preferaţi – fiecare cât l-o lăsa inima, deşi încă o dată reiterez că orice ajutor e binevenit…

Cum se va proceda? Deja mâine, 23 decembrie, se va identifica o casă de copii (evident, din Moldova), care are mare nevoie de ajutor (asta nu va fi greu, căci sunt o mulţime, din păcate).

Avem puţin timp şi bani tot cam puţini s-au strâns până acum… Tot mâine seara, 23 decembrie, se va organiza colectarea de bani şi alte ajutoare. Între orele 20:00 şi 23:00, in restaurantul Bierplatz de pe str. Eminescu 55, pentru ca să nu stăm în frig. Nu e nevoie să pierdeţi prea mult timp – aţi venit, aţi dat banul şi aţi plecat. De data asta nu este o invitaţie la bere :). Vreţi bere – beţi la altă masă :).

Evident, punctualitatea este mult apreciată. Avem doar câteva zile la dispoziţie şi doar trei ore pentru a strânge banii, deci nu întârziaţi şi nu uitaţi când e 23 :). Oricine mă mai prinde prin oraş până pe 24 seara, poate să îmi dea banii atunci.

In decursul zilei de maine, deci, se va identifica un orfelinat, se va face legătura cu directorul acestuia pentru a concretiza asemenea detalii, cum ar fi numărul de copii, categoria de vârstă, cam de ce ar fi nevoie. Am evita să dăm banii cash adulţilor de acolo, din motive evidente. Vom merge în patru oameni cu o maşină. Cine vrea să ne însoţească, cu cea mai mare plăcere, însă va trebui să îşi găsească transport… Pe 24 seara vom merge la cumpărături cu lista, iar pe 25 dimineaţa ne pornim înspre orfelinat.

Încă ceva foarte important: având în vedere timpul foarte restrâns, este important ca acest mesaj să circule cât mai rapid… Deci, faceţi share pe facebook, pe messengeruri. Nu mă supăr dacă îi daţi drumul până şi pe odnoklassniki:).

Dacă cineva vrea să ne ajute să colecteze bani în paralel, s-o facă! Ne aduce banii şi lista celor ce au donat :).

Pentru a evita orice suspiciune, se va duce evidenţa la absolut toţi cei ce au donat şi cât (daca aceştia nu au nimic împotrivă). Această informaţie va fi publicata, spre exemplu, tot pe blogul meu, împreună cu toate cheltuielile.

Chiar dacă nu avem mare ataşament pentru sărbătoarea Crăciunului, e o ocazie să fim mai buni cu cei din jur, mai ales cu cei care au nevoie de noi, de ajutorul nostru, mai ales copiii…

One thought on “Actiune de Craciun: BIERPLATZ, 23 dec, 20.00-23.00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s