NORVEGIA 2


Adio arme mare

Si dupa cum iti spuneam, draga halba, ma duceam in Norvegia iar pe puntea iahtushorului defilau supermodele aratand stelelor colectia toamna-iarna. Ma simteam ca ursul pacalit de vulpe pentru ca eram cu ochii legati si din nou nu aveam coada! In asa situatii ma poate salva doar iPodul pe care l-am cumparat de la un marinar austriac in special pentru ca mi s-a parut straniu sa fii marinar cand Austria nu are iesire la mare. Dar povestea de iuuubire continua in ritmuri de drum’n’bass care se citeste dramenbeis, idiotilor!

Partenera mea de drum pescuia si s-a intors sa-mi spuna ceva dar mi-a lins nasul. Mi-am infipt mainile in parul ei si le-am dezinfipt pe urma. Nu-mi place cultura japoneza de cand mic fiind am vazut-o pe Maria Biesu in rol de Cio-cio-san. In fine, ne sarutam din nou, valurile pictate se izbeau de linia de plutire si ea desena pe hublou mutrisoare zambarete. „Ca in Titanic, blea!” am exclamat in nestire.

Tarmurile Norvegiei au binevoit sa iasa din ceata si noi am alergat pe punte sa vedem fiordurile. Acest fenomen natural cand fordurile sar de pe fiorduri drept in Marea Nordului strange in fiecare an mii de turisti. In acest context, a avut loc un dialog ciudat:

–         Salut, tu vei fi a mea Kate Moss!

–         Nimeni nu mi-a mai spus asa vreodata…

–         Da? Iti place acest nume? In romana el ar suna straniu, Catea Muschi.

–         (raset ca un clinchet de clopotel) Hai sa nu mai vorbim in romana, vrei?

–         Simt ca-mi tradez patria, patrimoniul cultural, ca-s mancurt!

–         Interesant, cineva din prietenii nostri l-a citit vreodata pe Cinghiz Aitmatov?

–         Engleza sau spaniola?

–         Hai asa, cand vorbim despre arta, cultura, vorbim in engleza, dar atunci cand ne futem si vorbim despre politica –castellano

–         ¡Que viva el socialismo y la libertad!

–         ¡Que linda eres!

–         Parca ai zis Kate

Si atunci ea intelese ca totul e pierdut si s-a aruncat cu disperare si parul despletit in valtoarea iubirii neimpartasite peste fix un an.

–         ¡Besame, mariposita!

–         Eres un heres, un mudac

In rest calatoria decurgea normal, fara incidente serioase. Pe debarcader am fost intalniti de Mumi-trol si mititica Miu. Am zambit pentru ca Mumi-trolul semana cu Iliya Lagutenko si i-am daruit un DVD player performant. La randul sau, Mumi-trolul si-a aranjat coada in forma de inimioara strapunsa de sageata lui Cupidon si i-a facut din ochi prietenei mele. Ea, desigur, l-a plesnit peste bot si a primit imediat pe blackberry o nota de protest electronica cu antetul PETA. Orchestra canta o huinea minimalista, eu m-am intors la ea si i-am zis ca imi place mult muzica asta.

Advertisements

2 thoughts on “NORVEGIA 2

  1. draguts. initial vroiam sa zic rupe buka, dar m-am gandit sa fiu mai politicos si ogoit

    mai rar huinele di istea pi futosfera.md. si sper sa nu ma dezamagesti in timpul apropiat cu vreun banner la blogobatz c-o sa te injur tare. cel putin in gand.

    • hoseule, tu shi crez ca eu controlez `portalu`? asta el ma controleaza pe mine. iaka naprimer postu de mai sus.. cu “cand o sa ma fac mare..” iaibu shini l-o scris.. toli galaicu-paun, toli oleg cernei.. “eu asta chiar nu pot pune mana pe”, vba lu gugltraslate. daca iese ghine – ghine. daca iese rau, mai asteptam ; )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s