DESTEPTAREA: Esec sau Realizare?


Preafericit sunt eu, revenitul. Vazand ca aici, pe Portalu, lucrurile se pot mischca din loc. Ma bucur mult si ma apuc sa adaug cate ceva la cele spuse ieri. o explicatie, daca vreti, care sa fortifico-clarifice ideile deliberate putin mai devreme. sa incepem!

Cap.2 desteptarea: realizare sau esec?

Asumarea competentei etice e un gest al obtuzitatii intelectuale – e inceptul derivei etice. In clipa in care crezi ca ai devenit mai bun, ai devenit mai rau. Esti « mai bun » cand incepi sa’i vezi pe ceilalti « mai buni » si pe tine mai discutabil in comparatie cu ei.

Asta spune Andrei Plesu in Minima Moralia, si eu sunt de acord cu toata celula mea de tanar genial semi-hiper-increzut strigator-la-cer si nu in ultimul rand, ca toti ceilalti, comun. Si binentseles, The trick of confidence, precum o numeau cei mai destepti, m-a facut, in rarele momente de glorie, sa ma simt super pantova. dar despre asta, mult mai desfasurat intr-o autobiografie, gen cea a lui serafim. (!)

Multi dintre voi au auzit, banuit sau poate au si aflat de un soi de conflict care se intampla intre mine si Alina Stoianov, colega mea de la Desteptarea. Conflict care uneori adauga puncte de rating, alteori genera shiroaie de lacrimi si hipertensiune. Nu a fost un razboi, nici macar o « continua cearta » … neintelegerea dintre mine si Alina, a fost un exemplu clar a ceea ce in dezbateri poarta numele de ‘’paralelism’’. Adica, eu ii vbeam Alinei de binomul lui Newton, in timp ce ea imi insira largi jeluri despre nesomnul ei patologic care ii da batai de cap la Academie.

Ranile, lacrimile, ranchiuna pe care am reusit sa i-o provoc alinei, niciodata nu au fost parte din vreun action plan sau rea-intentie. Dar acum, marturisind acestea, nush daca mai pot schimba ceva. Nush daca a palmui un om si a-i spune ‘sorry, eu nu stiu ce fac’ poate stirbi din durere. dar e ultimul si unicul lucru pe care-l mai pot face.

In mai putin de un an la jurnal TV, eu am inteles foarte putine. In primul rand, eu am devenit mai slab. Mai discutabil in comparatie cu altii, mai emotionat, mai copilaros si mai neserios ca niciodata. Eu nu am prins la aripi, nu am reusit sa gust lapte din sfarcuri de cometa. Nu mam infruptat in zari gloarioase… toate astea sunt undeva acolo, in frumoasele filme americane, wide screen, despre razboi si patima. In concluzie relatia mea cu Alina e/a fost un esec in care EU nu am avut destula intelepciune, iar EA nu a depus destul efort ca sa-si aleaga ‘armele’ cu mai mare iscusinta.

Acum, ca am scos-o in capat cu lamentarile, tre sa va spun ca noul proiect e pe ultima suta. De grame, metri, litri, oameni, euro, nu conteaza, subsemnatul si subsemNATA, va pregatesc in noiembrie ceva foarte frumos si gustos : Sare si Piper, pe JurnalTV. Deocamdata tizer-shmizer. Vedeti si pe Facebook mai multe detalii.

V’am pupat ! pe curand !

Advertisements

One thought on “DESTEPTAREA: Esec sau Realizare?

  1. extraordinar!!! atit de pe inteles te-ai exprimat, nu stiu altii, dar eu am inteles tot… esti asa de draguts si cumsecade, chiar daca o sa negi asta…..apreciez tot ceea ce faci…si ma bucur foarte mult ca nata ti-a descoprit talentul si ca te apreciaza la justa ta valoare……succese mari si sa ne vorbim mai des….chiar daca ne vedem arpoape in fiecare zi, nu reusim decit sa ne salutam……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s