shutka contemporana: sex cu pavlicenco


intra pavlicenco pe site-ul timpul.md si da de articolul lui gherasim. el intreaba oamenii care partid l-or vota si ei, ca amus vin alegerile; da o lista de vreo 11 partide si candidaturi si optiunea ‘altii’. pnl, partidul unirii (interesant daca este vre’un partid roman care vine cu acelasi slogan al unirii; adic, ei in general, au intrebat pe cineva si de la romani daca vor unire? sau noi sa vrem, si facem?). in fine, narile i se subtiaza, pulsul creste, spuma la gura, ochi inrositi bulbucati, parul se ridica si ea racneste: ”da noi, noi blea, de ce nu suntem nahui in lista asta?”. de undeva ecoul ii raspunde: ”pentru ca esti proasta. si nu contezi”.

pavlicenco, cu mainele asudate si suduind intruna, deschide laptopul si scrie un articol. las sa shie. ea intreaba de ce ei nu’s acolo. opinia ei ii ca lor/noua/tuturora ”le este frica de mesajul lor”.

ma intreb de ce politicenii moldoveni de sex feminin sunt sh mai ticniti decat astia barbati (asta asa, ca %). o mai tineti minte pe monica levinsky? pavlicenco, tu ai flagu’n maini. succese!

 

Advertisements

2 thoughts on “shutka contemporana: sex cu pavlicenco

  1. ohohoho. in primul rand, ca lider de partid mic, strategia optima e sa faci valuri mari; ce-i asa de ticnit aici? ambele femei despre care vorbesti sunt lideri de partide mici. pasat nu ti se pare ticnit in postere? rosca? partidul ecologist care vine la lacul plin de pesti morti si protesteaza, si cand e intrebat de reporterita de ce nu curata si ei raspunde ca ei au venit sa protesteze? asa-s partidele mici. intre partidele mici, procentajul femei/barbati ticniti e foarte echilibrat.

    in general: nu cred ca la noi, ca procentaj, femeile politicieni sunt mai ticnite ca barbatii: procentaju femeilor in politica e destul de echilibrat, doar ca ele au mai rar functii foarte vizibile gen lider de partid.

    intrebarea devine de ce in majoritatea cazurilor, la noi, femei ticnite reusesc/vor sa devina lider de partid. sau the reverse – ce le opreste pe femeile inteligente si echilibrate din politica sa devina lideri de partid? transmit microfonul, barbati!

  2. “intre partidele mici, procentajul femei/barbati ticniti e foarte echilibrat” – adica oricum, e in natura partidelor mici ca liderii sa fie ticniti, deci 90% din toate femeile lideri de partide mici, si 90% din barbatii lideri de partide mici vor fi ticnite/ticniti.

    si intrebarea, mai pe scurt: de ce la noi femeile reusesc/vor sa devina lideri doar de partide mici, adica ticnite.

    adica daca presupunem ca 40% din oamenii din politica moldoveneasca sunt femei, iar 10% din aceste 40% – lideri de partide mici, de ce celelalte 30% nu contesteaza pozitii importante in partide mari; de ce procentajul femei barbati in pozitii cu putere de decizie in partide mari e vreo 10% la 90%?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s