Nu-i afara-asa o tara


Ce greseala, Andrei, sa te razvratesti impotriva marshrutcii 188. Ce eroare, Andrei, sa tanjesti dupa un Alt estetic, un estetic din afara, sa vrei sa ai sub picioare caldaramul Amsterdamului pe strada Puskin, mai jos de Sun City. Uite cum esti naiv ca fetishcanele celea numai zambet si dorinta din magazinul Bamboo, inchis deja, care cred in transformare spirituala dupa achizitionarea canutsei simpatice in forma de catselush. Chiar speri ca fericirea si implinirea ta sa fie gasita dupa coltul rotund modern, dizain de arhitector la moda? N-ai sa le gasesti acolo, Andrei.

Cauta-le, baiete, ascunse dupa firicelele de par de pe ceafa frumoasa a Corneliei, de exemplu, sau in vibratia acordului Cm#, in iarba cruda de martie si in fuga iepurasilor de soare. Frumusetea e aici, ca o visina coapta, care atata vrea, sa fie rupta, stoarsa printre degete, linsa-supta, sambure scuipat in pumnul transpirat. Trebuie doar sa intinzi mana. Si sa bei, Andrei, sa bei nectar ca zeii greci, ca fluturii miere din flori, sa bei din buze si sa rupi din piepturi stralucire de stea.

6 thoughts on “Nu-i afara-asa o tara

 1. Ei. Asta se numeşte a fi fericit prin suprimarea dorintelor frustrate – bullshit. Sa vrei ca oamenii din jurul tau sa fie tratati cu demnitate si sa aibă minimul necesar pentru a-si valorifica esenta umana denota un grad mai putin subiectiv de analiza si e, cred eu, nobil.

  Sa rezisti astfel de porniri doar pentru ca-s inspirate din exterior e naiv. Sau rigid fără vreun motiv bine definit.

  • Lapocica, nu frustrate, ci refulate. Plus, ce te-o facut sa crezi ca dorinta ca “toti sa fie mai buni si mai politicosi” e atat de strans incorporata in psihicul uman, incat refularea sa fie unica metoda de excludere a ei din constient? In fine, ai vazut ca Andrei e eronic!

   • am avut in vedere anume frustrate. suprimarea dorintelor refulate n-are sens ca expresie, lapocika.

    Ideea nu era de excludere din psihicul uman. ideea era ca revolta când nu primesti ce vrei, mai ales când nu are legătura directa cu fericirea ta personală, spirituala or whatever – e fain.

    Si-mi pare ca tu n-ai înţeles felul in care Andrei a fost eronic. sau cibo.

   • Si dorinţa ca cei din jur sa se comporte într-un anumit fel e parte dintr-un simt de moralitate pe care noi toţi ca oameni îl avem. cand simtul e frustrat, soluţia nu e sa refulezi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s