Traeasca eroniea!


Post scriptum preliminar:  Eu cred ca oameni rai nu exista. Eu cred in puterea anumitor conjuncturi care ii fac pe anumiti oameni sa se comporte insensibil si nepoliticos. Dar oameni rai, in linii generale, nu exista.


COROLAR:

Apropos de vreau o tara ca afara. Apropos de medici, politicienii, politisti, jurnalisti, prezentatori tv, cantareti, oameni de afaceri, femei de afaceri, vanzatori, pompieri, web designeri. Apropo de toti cei care macar o data si-au permis sa critice, si toti cei care macar o data si-au bagat nasul in cur, de rusine. Lasam la o parte caldaramul, lacurile, muntii, curatenia, stilurile arhitecturale DE AFARA. Am inteles. Tre sa gustam din dulcele amar al fructului moldovenesc, trebuie sa ne inecam nasul in păr de fată mare, sa bem vin pe mal de Nistru, cantand pana in zori. Bun. Facem.

Dar hai sa ne oprim putin la imaginea noastra goala, de oameni goi, fara de iPaduri, țoale, funtii. Chiaramu! Ai face-o? Chiar in fata oglinzii. Sa stam si sa ne intrebam cat de des apelam la bunul simt cand cineva se poarta grosolan cu noi.Cat de des ne permitem un 5-10 sec de reflectii in care sa calculam/anticipam pericolul/avantajele unui cutare sau cutare comportament. Cat de des Andrei Bolocan si-a sters picioarele de un politician, procuror, judecator, politist fara a le cunoaste propriile drame, dureri si experiente de viata. Cat de urat a fost sa urli la TV si pe net ca vrei o tara ca afara, stand cu bucile pe wifi, cu ochii negri de atata facebook. Nu sunt un mr freeman din care sa curga invinuiri si indemnuri. Trebuia sa scriu inca de la inceput probabil: ACIASTA SCRIERE NU PUARTA CARACTER MESIANIC !!!??

Insa eu unul mi-am gasit scaparea. Pe facebook de ex, ironia si umorul scris au devenit (Hegelian vorbind) subiecte de teorii socio-culturale. Unimedia, cat si alte SAIDURI, care-ti permit sa comentezi, sunt adevaratele  motive pentru care viata de aici si tara de aici pot mirosi frumos. Tu intrevezi eczema, identifici diagnosticul, si lecuiesti. Cu un ascutit, inteligent umor. Fara a rani pe cineva sau prin a rani pe cineva. Important e sa fii destul de lucid incat sa simti cand tre sa-ti ceri scuze sau sa taci.  Traeasca eroniea!

2 thoughts on “Traeasca eroniea!

  1. Te respect Andrei foarte mult pt ceea ce faci! Sper să ajungă şi ziua ceea cînd găsesc timp liber să vin la emisiune să îmi oferi o mînă caldă.Succese !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s