*COTUL MORII*


În weedweekend ne-am pornit la Bucureşti, capitala României. Echipa era alcătuită din: Subsemnatul, Nata ALBOT, Lilu şi Anastasia CONDRUC (editor Jurnal TV). Pe drum însă, ne-am împiedicat de Cotul Morii, un sat cu renume. Acolo am stat vreme bună şi am făcut poze. Poftiţi şi le savuraţi într-un simpatic foto-reportagiu.

Lilu, de tristeţea obţinerii unei vize pentru a trece Prutul, s-a apucat să înfulece. Biscuiţi, mere, struguri şi peisaje.

Nata a zâmbit mişel. Cu un paşaport românesc la un hotar românesc nu poţi să fii trist. Ea îşi muşcă buza de jos, de fiecare dată când cineva îî spune cât este de frumoasă.

Am întâlnit şi oameni. Pe podul tricolorat din Cotul Morii, noi păream suspecţi pentru Dom’ Vasile şi nepotul său.

Fără prea mare dorinţă de a intra cu noi în vorbă, sau de a ne permite să facem poze, el a plecat îndemnându-ne să ne “ocupăm di şeva mai serios”.

După, la orizont apăru o căruţa plină de zâmbet. În căruţă era Andrei, alături de bunica sa. Bucurie mare şi pentru noi – Andrei ne-a recunoscut cu un sincer: O, sare şi piper!

Mama lui Andrei este stabilită în Turcia. Ea îl vizitează de câteva ori pe an. Noi şi cu bunica ne descurcăm, mama pur şi simplu s-a aranjat acolo, şi-a găsit de lucru, şi-a găsit un om…, ne-a mărturisit Andrei.

Ceilalţi săteni, încântaţi de beneficiile permisului de mic trafic la frontieră, erau într-o cumplită grabă.

Pe urmă (nuş prin ce minune!) am ajuns la Buc. Cu Nata zâmbind…

Anastasia zâmbind…

Şi Lilu, cu podruştele!

În rest, noi ne-am simţit bine, chefuind regeşte la Caru cu Bere, admirând trecători binedispuşi…

Actori şi prezentatori TV…


Şi calul lui Carol, cu o pereche impresionantă de coaie.

Advertisements

17 thoughts on “*COTUL MORII*

 1. Lumea v-a recunoscut…Pacat de voi, pseudo-jurnalisti, ca nu ati prea stiti geografie (este o diferenta mare intre Cotul Morii si Leuseni…pozele sunt facute in Leuseni, nicidecum in noul Cotul Morii).
  Aaaa…si inca ceva…nici la capitolul limba romana nu stati prea bine…sper insa, ca ati invatat ceva la Bucuresti…

  • Dragă Radu, mă tem că fraza “nu ati prea stiti geografie” îţi face o defavoare şi, pentru că nu te cunosc, nu-mi pot permite să consider comentariul tău unul relevant.

   Te îndemn cu cea mai mare bonomie şi sinceritate să nu mai intri pe Portalu, pentru că, adesea aici se face apel la ironie şi diverse alte subtilităţi ale intelectului.

   Salut!

   • Am făcut o greșeală de tipar într-adevăr, dar asta nu înseamnă că am făcut și un comentariu irelevant. Important e să recunoști că ai greșit și să-ți asumi greșeala, nu să rogi pe cineva să nu mai intre pe portalul tău. Pentru cine scrii dacă nu pentru cititori și la ce mai există criticile dacă nu vrem să ne perfecționăm?!
    Mai fă un drum spre București, citește ce scrie pe indicatoarele rutiere și după aceea să mă inviți să nu mai intru pe portalul tău.
    Nu este nicio o ironie sau alta subtilitate a intelectului greșeala de a încurca o localitate cu alta. Sau poate intelectul tău numai la greșeli se rezumă?!

 2. Radu, insistenţa ta e salutabilă. Însă chiar şi în al doilea comentariu ai comis o greşeală. De ce??? (spun eu cu mâinile întinse spre cer)

  Ca un pseudo-jurnalist pedant ce sunt, apreciez că ai apelat la diacritice. Greşit şi iresponsabil, dar ai apelat. Mai mult ca atât, spiritul critic mă împinge să cred că ţi-ai înfrumuseţat scrisul doar ca să-ţi ascunzi o eczemă mai mare.

  Merci că ai intrat!

 3. Oameni cit spoate de certat….intr-adevar fotografiile sunt descrise cu un pic de ironie,dar asta le face speciale,si nu inseamna ca cineva-i mai prost si cineva nu e(pentru ca intr-adevar eu asta deduc din comentariile voastre dragi prieteni)….Nu cred ca e cazul sa-l gasim pe cel mai destept dintre noi…….eu pot sa spun ca un roman din Moldova:ni-o plakut vashe tare fotshile!

 4. Stați un pic…pe mine nu m-au deranjat ironiile, sincer. Eu am vrut să atrag atenția că pozele nu sunt făcute în Cotul Morii.

  P.S. aștept ca portalul să îmi arate greșeala din al doilea comentariu și…desigur, să recunoască într-un final că a greșit și că pozele nu sunt făcute în Cotul Morii, ci în satul vecin, Leușeni.

 5. Asta nu e o greșeală, intenționat am scris așa. Conform Dicționarului Ortografic, Ortoepic și Morfologic al limbii române nicio, niciun, niciuna, niciunul se scriu împreună. Deci, am avut dreptate, trebuie să mai învățați. :):):)
  Nu trebuie, în schimb, să vă supărați pe mine, mai ales că mie îmi place acest portal.

   • da ce suparaciosi sunteti, si nu stiti a accepta o critica, radu are dreptate pozele sunt facute pe podul din Leuseni si oamenii tot..si jurnalistii seriosi accepta divrsitatea opiniilor si critica da voi…NU MAI INTRA PE PORTALUL NOSTRU……..

 6. stiti ca reprosurile voastre sint interesante…. va rog mai faceti o gafa ca portalul sau radu sa aiba ce comenta… si uite asa va creste reitingu…. si uite asa te faci si tu Radu ,,zvezda,,ca nici nu stii cum le placi prin asa metode celor de la jurnal TV si te fac reporter!?pentru mine insa nu conteaza Cotul Morii…. Leuseni…. oricum poze reusite….. bv baieti!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s