*CARNE CU CARNE DIN CARNE*


Cineva se revoltă din cauza cazinourilor. Multe la număr, urâte la chip.

Altcineva se revolta împotriva farmaciilor, având şi el una sub conducere. Paradox, caroce.

Eu, în cele ce urmează, nu mă revolt. Eu pur şi simplu vreau să spun că ador noile troleibuze şi, în zilele mai libere, îmi place să vin cu ele la lucru.

Dar, iată că, cognac peste maiură, la telecentru, pe-acolo pe unde stau eu, graţie tehnologiilor moderne, în dimineaţa acestei zile, în sfârşit, observ următoarele.

Tadaaam! Str. Gh. Asachi 71/5 – Magazin de Carne. Sau, dacă e să fim mai atenţi, magazin de carne, cola, fanta, sprite şi altele.

Când spun altele mă refer şi la programul deosebit al acestui magazin. Bravo proprietarilor! Există totuşi un loc la Telecentru, lângă Colegiul de Construţii, unde poţi cumpără o bucată bună de carne la ora 2 noaptea.

 Mergem câţiva metri înspre staţia de troleibuz. Str. Gh. Asachi 77 – Magazin de Carne. Specializat în carne, carne şi carne cu sparanghel.

Vis-à-vis, ia să ghicim ce avem? Alecu, aştept să confirmi – ce avem? Magazin de carne! Onix nu-ştiu-care SRL. (Mezeluri-kolbasî ne v şiot. E  în-chisde-ani buni)

Eu vapşăta nu am nimic împotriva magazinelor de carne. Lucrând la o emisiune culinară cu aspect vegetariano-rădăcinoso-legumicol, carnea este pentru mine o pradă rară. Mai mult ca atât, eu nu am nimic împotriva oamenilor care au un job mulţumită proprietarilor acestor magazine. Doar că, fiind un idealist beşinos şi romantic, eu încă mai cred în ordine. Or ordinea presupune o regulă oarecare, bazată pe o logică oarecare. Nu am făcut dreptul, dar din câte înţeleg, nu tot ce ai în cap e lege. Nu poţi plasa câţiva agenţi economici care comercializează acelaşi tip de produse, la o distanţă atât de mică unul de altu, înconjuraţi de 2 magazine mari (Victoria Golden şi Stati Market SRL), care lucrează non-stop, for fuck’s sake. Sau dacă o faci, fă-o ORGANIZAT, cu o REGULĂ. De ex, dezvolţi un plan urbanistic, în care stabileşti un numar x de staţii din Chişinău să fie înconjurate cu magazine de carne. Alt număr y de staţii las’ să fie ascuns de farmacii şi lombarduri. Şi aşa le faci oamenilor viaţa mai uşoara. Nata Albot, fiind vegetariană, las’ să ştie, să nu-şi ia apartament sau casă la Telecentru. Că e plin de carne pe-acolo. Vreo unul care e bine merci cu frizeriile, trimite-l la Buiucani – am înţeles că ăia o duc bine cu tunsul. Uite aşa dezvolţi un plan urbanistic şi ajuţi agenţii imobiliari să o creeze o politică de marketing structurată şi contextuală. A? Ce ziceţi?

La final, concurs-şmoncurs! La rubrica Acest-loc-simpatic-este-în-Chişinău-dar-tu-încă-nu-ai-o-poză-acolo, avem următoarea imagine în format JPEG. Ghicim strada unde se află aceste minunate obloane!

Pupici!

 

 

Advertisements

14 thoughts on “*CARNE CU CARNE DIN CARNE*

 1. Eu ca consumator nu am nimic împotrivă, mai ales că am de unde alege – calitate şi preţ, în dependenţă de preferinţe… apoi apare concurenţa agenţilor economici şi aici iarăşi cîştigăm noi ca consumatori… apoi altă cauză cred eu, a abundenţei de magazine de carne în zonă e că locuitorii suuunt taaare carnivori, cred că se consumă cel mai multă carne din Chişinău în zona respectivă :)
  Referitor la concurs, aş face cîteva presupuneri, poate ghicesc… numai să-mi promiţi că premiul e un kg de carne!!! :) că dealtfel nici nu face să-mi stric mintea :)

 2. ai ai ai ai ai… iaka tot la telecentru tsin minte intr-o zi o vinit la smena mea vlada ciobanu sh ea s-o uitat lung la mine. zato m-o salutat sh s-o ras pe submustets de mine. sh mai tin minte tot cand lucram la piatiorocika, cand eram in smena di noapti ap o vinit aista, andrii bolocan. eu m-am smeshit pe sub mustetz si ca un lucrator exemplar de care eu ca atare eram…. mi-am dat o palma si i-am cantarit hui-poimiosh nush shi kiwi sau hz si i l-am intins. mi-am vazut di treaba mai departe da kasirsha mea s-o uitat la mini sh mi-o zis: shi ti razi wai, aista ii de la jurnal tv. eu am tacut sh ma gandeam inca 10 minuti la piva pi care (2) sh-o luat-o patsanashu sa beie, eu tot vroiem da n-aveam voie. hotea matinca in smena sheia am propustit fix dupa lucru, dimineata adica, o piva pe bardiuri la zdania care era langa petiorocika. bune vremuri.

 3. karoce, s-au pus la intrecere risurile de casinouri cu carnea.
  mai bine ar vinde fructe, numai ca la noi atunci cind maninci un mar, cei cu urechea rece zic ca esti ”sarac”, da ei nu se gindesc ca acuma bananele, orange s.a.m.d is pline cu formalina.
  hai norok.

 4. andrei, urmatorul articol sacrie-l despre zebra care e tot prin locurile celea, fa o statistica cat timpiti iti dau voie s-o traversezi…da e pusa de putin timp shi poate domnii care sunt prea mindri de mashinile lor au probleme serioase cu vederea, asta tot e o realitate dura.

 5. totuşi, la pauza cea mare atât victoria, cât cârnăţăriile cu cola, cât şi stati SRL fac coadă. Dacă să trecem peste idealismul neavoastră eu aş spune că mai trebuie câte ceva prin zonă.
  Trebuia să menţionezi că acolo mai sunt şi trei gherete cu ţigări la distanţa de 10 metri, ca să aibă lumea de unde. Asta’i un fel de centru al telecentrului.

  • Nu. Nu trebuie câte ceva prin zonă. Trebuie de luat mâncare la pachet celor care pleacă la ore şi-atât. (Asta dacă e să trecem peste complexele celor care cred că e old school, nepotrivit, ruşinos, not cool să vii la şcoală, lucru, ore, whatever cu pachetul de acasă — pachet în care mama, tata sau tu singur ţi-ai pus două mere, nişte frunze de salată, nuci, stafide, caşcaval şi pâine de secară.)
   Mai pe scurt, nu trebuie câte ceva prin zonă. Trebuie de luat mâncare la pachet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s